PostHeaderIcon Nieuws . . .

PostHeaderIcon Infosessies

3de graad TSO:

Info over de diverse studierichtingn binnen TSO:

  • Dier- en landbouwtechnische wetenschappen
  • Planttechnische wetenschappen
  • Biotechnische wetenschappen
  • Natuur- en groentechnische wetenschappen
  • (Nieuw!) Chemie

Dinsdag 6 mei 2014, 19.00 u. - lokaal N32  

1ste en 2de graad

Lenteverkoop

zondag 4 mei, 11.00 u. - lokaal N32 + start inschrijvingen vanaf 9.00 u.

Open Tuin - Open School

zondag 29 juni, 11.00 u. - lokaal N32 + start inschrijvingen vanaf 10.00 u. tot 18.00 u.

 

PostHeaderIcon Lenteverkoop 2014

Op zondag 4 mei houdt Tuinbouwschool Melle haar jaarlijkse Lenteverkoop. De hele voormiddag, van 9.00 tot 13.00 u kan het publiek zich bevoorraden vanuit een zeer uitgebreid assortiment volgens de zelfbedieningsformule.
Zeer democratische prijzen!

Niet alleen eenjarigen maar ook andere op de school geteelde of geproduceerde goederen worden te koop aangeboden: een grote verscheidenheid aan sierplanten in pot, vaste planten, plantgoed voor de groentetuin, o.a. verschillende tomatenrassen, kruiden, appelsap, … Er kunnen (fruit)bomen besteld worden voor levering in het najaar.

Dit jaar met extra parking rechtover de school en een 4de kassa!

 

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Tuinbouwschool Melle en Zoo Antwerpen gaan unieke samenwerking aan


De leerlingen van het zesde jaar Dier- en landbouwtechnische wetenschappen van Tuinbouwschool Melle gaan een bijzondere stage tegemoet. Van maandag 5 tot vrijdag 16 mei draaien zij mee in de ploeg van de verzorgers van de Zoo van Antwerpen, een unieke werkplek.

De 17 leerlingen van het zesde jaar Dier- en landbouwtechnische wetenschappen zijn ontzettend enthousiast. Tijdens hun opleiding op school leren zij hoe de verzorging van dieren dient te gebeuren. In de lessen komen o.a. voederen, gedrag, huisvesting, kweken van verschillende diersoorten en rassen aan bod. Hoe je omgaat met in dierentuinen gehuisveste dieren wordt in de lessen theoretisch besproken . Dit onderdeel krijgt nu een compleet praktische invulling.

Vanaf 5 mei mogen de leerlingen twee weken aan de slag in de Zoo van Antwerpen. Met de trein reizen zij naar Antwerpen en tijdens de week verblijven zij in jeugdherberg Hopper. Overdag staat hen een bijzondere ervaring te wachten. Zij worden ingeschakeld bij het verzorgen van de dieren. Elke leerling krijgt een specifieke diergroep toegewezen. Samen met het vaste team verzorgers gaan zij aan de slag. De leerlingen zullen bij de kooiverrijking ingeschakeld worden, voedsel bereiden, met de dierenarts rondgaan, …

“Wij vinden werkplekleren erg belangrijk,” zegt Robrecht Demurie van de Tuinbouwschool. “Op een echte werkplek leren onze jongeren vaardigheden en werkattitudes die op school niet aan bod komen. En de Zoo van Antwerpen is natuurlijk een werkplek die tot de verbeelding spreekt, onze leerlingen kijken er erg naar uit!”

 

PostHeaderIcon Nieuw!!! vanaf september 2014

3de graad TSO Chemie

Meer weten over leerlingenprofiel, vakinhouden, toekomstperspectieven, ...?

Klik door naar beschrijving studierichtingl 3de graad TSO Chemie